Vizitează oraşul Cluj

O plimbare în Cluj

În inima Transilvaniei, Cluj-Napoca este unul dintre cele mai mari orașe din România. Este un oraș plin de istorie și oameni ospitalieri. Puteți găsi aici oamenii calmi și cu mintea deschisă. Cluj-Napoca oferă o gamă largă de posibilități pentru dezvoltarea personală și a companiei, datorită poziției sale geografice, resurselor locale și, nu în ultimul rând, abilității, educației și seriozității locuitorilor săi.

Pentru început, ar trebui să aruncați o privire la o prezentare de 4 minute realizată de Primăria Cluj, „Cluj-Napoca, orașul inimii”:

Astăzi, orașul are una dintre cele mai vibrante economii din țară și o populație de 706.905 (2019). Cluj-Napoca este un important centru academic, cultural, industrial și de afaceri din România. Printre alte instituții, găzduiește cea mai mare universitate din țară, Universitatea Babeș-Bolyai– , cu grădina botanică, Universitatea Tehnică, fondată în 1948 –  și Universitatea de Medicină și Farmacie – . Cluj-Napoca a deținut titlurile de Capitală Europeană a Tineretului în 2015-

și European City of Sport în 2018

Piața principală, cu clădiri din secolele 18 și 19, care adăpostește multe magazine și restaurante, este dominată de Biserica Sf. Mihail din secolul al XV-lea, unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură gotică din România
Piața revendică, de asemenea, Palatul Banffy baroc din secolul al XVIII-lea, care adăpostește colecțiile de armă și artă românească ale Muzeului de Artă. Pentru a afla mai multe despre regiunea Transilvaniei, trebuie să vizitați Muzeul Etnografic în aer liber al Transilvaniei, un adevărat afișaj al arhitecturii populare.

Pentru divertisment, petreceți o seară plăcută la Operă, sau Teatru,  sau participați la un concert de muzică clasică oferit de Filarmonica Cluj, .
Catedrala ortodoxă din Cluj-Napoca a fost construită între 1923 și 1933 după Unirea Transilvaniei cu Regatul Vechi Român.
Nu puteți părăsi Cluj-Napoca fără a urca pe Dealul Cetățuia pentru o priveliște încântătoare și un bar în aer liber. În vârful dealului se află o fortificație construită în perioada Habsburgilor. A fost construit cu ziduri în formă de stea, cu 5 bastioane de colț, 3 porți și o groapă defensivă.
Pentru o bucată de tăcere, aproape de centrul orașului, se află Parcul Central. Este un loc minunat pentru relaxare, plimbare, culcat pe iarbă, alergare sau doar un hamac sub umbra copacilor. Aici este amplasată intrarea „UNTOLD Festival” și găzduiește o mulțime de evenimente anuale, precum „Jazz in the Park”.

Oferte speciale